Mattias Rost, digital strateg

Mattias Rost jobbar som Digital Strateg på Iteam och har tidigare jobbat som forskare och programmerare på bl.a Mobile Life i Stockholm och University of Glasgow. Iteam är bland annat involverade i två Vinnova-projekt som handlar om glesbygd och landsbygd, dels med transporter men även annan infrastruktur. Mattias kommer att delta vårt livestreamade Almedalsseminarium "Kompetensförsörjning i en digital men transportberoende värld" 5 juli.

- De som kommer få störst vinning av automatiserade transporter är just landsbygden. Detta bland annat pga transporttiden men framför allt koordinationstiden minskar väsentligt, menar Mattias.

Mattias bor själv på landet och pendlar till Göteborg och är fast övertygad om att vi snart kommer ha självkörande bilar som gör färden till jobbet enklare.